Angst hos børn – den definitive guide

Angst hos børn

mor-kaerlighed

 

 

Angst hos børn er meget udbredt og det kan vokse sig til meget store problemer hos voksne, som ikke har fået behandlet deres angst i tide.

Jo før man begynder at arbejde med et barns angst, jo bedre er chancerne for at barnet får et godt og angstfrit voksenliv.

Vi bliver også nød til at se i øjnene at nogle forældre er mere bekymrede end andre, måske fordi de selv har angst, eller bare er mere (over)beskyttende.

Det første skridt er at forstå mere om hvad angst er for noget og hvordan børn reagerer på det.

Hvis du vil vide mere om angst hos børn, og langt de fleste kan faktisk lære noget af at vide mere om hvordan angst fungerer, så har jeg samlet alt den bedste viden om emnet kapitlerne i denne guide.

arrow-down

Angst hos børn: Nu og dengang

Engang for ikke så længe siden anerkendte man slet ikke angst hos børn. Man tænkte at barnet var genert, måske var det blevet pakket ind i vat og skulle bare tage sig sammen og gøre som der blev sagt.

Heldigvis er tiden en anden nu. Vi er blevet meget dygtigere på mange områder, og vi har fundet ud af at børn faktisk godt kan være født med udfordringer som f.eks. angst, børn kan også arve voksnes angst via ‘monkey see – monkey do’ fænomenet, men det er langt fra altid tilfældet.

Ubehandlet angst hos børn kan have alvorlige konsekvenser langt ind i voksenlivet, det kan endda blive kronisk, det kan føre til misbrug og meget mere. Der er al mulig grund til at tage angst hos børn alvorligt!

Uanset om dit barn har meget, eller lidt angst og uanset om du er pylret, curling forælder eller ej, så er det en rigtig god ide at sætte dig ind i tingene omkring børns angst, du kan kun blive klogere og det vil dit barn nyde godt af.

Få hele guiden som E-bog direkte i din indboks

Du accepterer samtidig at modtage relaterede nyheder og tilbud fra menda.dk

Den ultimative liste over

De bedste ressourcer på nettet om angst hos børn

Uanset om du tror, eller ved dit barn har angst, finder du den viden du skal bruge herunder.

Kapitler

Find ud af om du er for pylret

Find ud af om dit barn har angst

Sådan taler du med dit barn om angst

Få viden om de typiske angsttyper blandt børn

Sådan hjælper du selv dit angste barn

Vælg den rigtige behandling til dit barn

Forskning

 

curling-kugle

Kapitel 1

Find ud af om du er for pylret

Nogle forældre har brug for at trække vejret og finde ud af at deres barn rent faktisk har udfordringer ud over det sædvanlige. Andre forældre har brug for at finde ud af at de ikke skal gøre alt for deres barn, og at deres barn ikke har andre særlige udfordringer end dem de selv lægger på dem.

Uanset hvad er det fint at blive klogere på

…og… vi er nok alle curling forældre i en eller anden grad, vi gør det bedste vi kan


 

Kapitel 2

Find ud af om dit barn har angst

Uanset om du er en curling forælder, om du er pylret, eller benhård, så kan dit barn altså sagtens have angst.
Du er her nu, og det et skridt i den rigtige retning, læs om angst hos børn og kom tættere på at finde ud af om dit barn har angst, det kan også være du har et særligt sensitivt barn, eller et følsomt barn om man vil.

Men en ting er sikkert, du skal have vished!

Du må ikke glemme at konsultere lægen, hvis dit barns angst griber ind i dagligdagen, det er altid en god ide at have lægen med på råd.


kapitel 3

Sådan taler du med dit barn om angst

Åbenhed er noget af det vigtigste når det kommer til angst …når det kommer til det meste faktisk.

God kommunikation er super vigtigt og det bliver du klogere på i dette kapitel


 

Kapitel 4

Få viden om de typiske angsttyper blandt børn

De typiske Angsttyper som rammer børn, er langt hen af vejen de samme som rammer voksne. Der er dog afvigelser, som f.eks. abnorm separationsangst, som er sjælden hos voksne og der er som regel også forskel på hvordan man vil gribe situationen an, afhængig af alder.

Det er meget almindeligt at et barn ikke passer 100% på en type angst, ofte vil der være elementer til stede af flere angsttyper.


 

Kapitel 5

Sådan hjælper du selv dit angste barn

Nogle børn har så slem angst, at de kræver ekspert behandling. Det er ikke alle angste børn der har det, selvom det kan være en rigtig god ide med professionel hjælp.

Uanset om du og dit barn deltager i professionel behandling eller ej, er det rigtig godt at vide hvordan man griber angst hos børn an. Hvad gør man når barnet pludselig får et angstanfald i Bilka og hvordan arbejder man med angsten på en mere forberedt og hensigtsmæssig måde, det er hvad dette kapitel byder på.


 

Kapitel 6

Vælg den rigtige angstbehandling til børn

Alting peger på at programmet ‘Cool Kids’ er noget af det mest effektive for rigtig mange børn med angst. Programmet er evidensbaseret, og der er flere måder at bruge programmet på, f.eks. på angstklinikkerne, hos privat praktiskerende behandlere, online og gennem bøger.

Hypnose, som også er effektiv angstbehandling for voksne, virker også hos børn. Hypnose behandlingen kan kobles med en eller flere andre behandlingsformer, f.eks. kognitiv terapi, eller NLP terapi.

Mindfulness virker også rigtig godt. For nogle børn kan det være nok, for andre kan det være et rigtig godt supplement til andre behandlingsformer.

Nogle har også rigtig god effekt af Tankefeltterapi, også børn, man kan bruge tankefeltterapi til børn helt ned i 4 års alderen.

Medicin kan i svære tilfælde være nødvendige hos børn, her taler man om de såkaldte antidepressiver som angstmedicin til børn.

Nedenfor finder du en masse information om angstbehandling hos børn.


 

Kapitel 7

Forskning

Forskning er meget vigtigt og det er fantastisk at vi mennesker bruger så mange ressourcer på at blive klogere på alt muligt.

Jeg synes ikke vi bør glemme, at ikke alt behøver være videnskabeligt bevist for at virke, det ville kræve at vi mennesker ved alt om denne verden og den tror jeg altså ikke helt på.

Det er okay at prøve ting af, som ikke er bevist og som måske kræver at man tror på det for at virke. Jeg anbefaler dog at du starter med tiltag, som mange andre har undersøgt og har fundet ud af virker for rigtig manbge mennesker.Få hele guiden som E-bog direkte i din indboks

Du accepterer samtidig at modtage relaterede nyheder og tilbud fra menda.dk

0 0 votes
Article Rating
guest

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
For lidt fokus på angst hos børn - Artikelkataloget
8 years ago

[…] Angst hos børn – en omfattende guide med alt den bedste viden er på en gang et stigende problem, et problem som mange tager mere alvorligt, men stadig også et problem som mange ikke kan finde ud af at håndtere, f.eks. i folkeskolen kan det være svært for lærerne at vide hvordan de skal håndtere et barn med angst og efter reformen har de jo nu endnu mindre tid til at tage sig af det og pga. inklusionen er der i mange klasser også børn som har større problemer end børn med angst, eller sådan kan det se ud… Read more »

A
A
7 years ago

Ønsket om at få ebogen er et personligt ønske – ikke arbejdsrelateret. Jeg nævner det pga min mailadresse der tydeligt viser at jeg arbejder å et forlag.

trackback
Angst og skolevægring – © MamaMone ?
4 years ago

Menda er drevet af almindelige mennesker. Vores råd og artikler kan ikke sidestilles med professionel rådgivning. Vi fralægger os ethvert ansvar.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x