Angstanfald hvad gør man?

Jeg skulle endelig deltage i et Ving Tsun Kung Fu seminar med David Peterson, som er en af de helt store indenfor Ving Tsun. Han bor i Malaysia, men var på besøg i Odense for at afholde seminaret.

Han afholdt 3 dage, men jeg havde besluttet mig for at det første mål i denne sammenhæng gik på at deltage én af dagene.

Jeg har oplevet en del angstanfald på de danske broer og det er jo med til at gøre det svært, at deltage i noget på Fyn, eller Sjælland. Jeg havde forberedt dette gennem et tidligere mål, nemlig at deltage i en træning i Ving Tsun klubben i Odense, jeg havde altså krydset Vejle Fjord Broen og den nye Lillebæltsbro 2 gange på passagersædet i en bil, med min træner og ven ved rattet. Jeg havde oplevet en smule angst disse gange, det mindede mig meget om den reaktion min krop giver mig til fridykning, når de såkaldte trækninger starter.

Turen til Odense, næsten ingen angstanfald

Til denne tur kørte jeg med 2 andre til seminaret, det var minimalt hvad jeg oplevede af angst, da vi krydsede broerne, nærmest ingenting, mest på Lillebæltsbroen, de skulle overnatte og træne igen dagen efter, så jeg skulle med tog tilbage til Aarhus.

Forberedelse

Jeg havde tjekket med en Ven fra Odense inden turen, for lige at vide lidt om hvordan banegården er indrettet.

Jeg vidste altså godt at jeg skulle op på 2. sal af en trappe derinde.

I dagene op til øvede jeg visualisering og vejtrækningsteknikker, jeg vidste jo ikke præcist hvordan der så ud, så i stedet visualiserede jeg mig selv, hvor jeg havde styr på min vejrtrækning og bevarede roen i hvert skridt jeg tog.

Få 5 eksperters 5 svar på hvad du kan opnå med dit åndedræt og hvor du starter

En ting er forberedelse og gode intentioner, noget andet er virkeligheden. Nogen gange sker der bare noget du ikke er forberedt på, og dét kan man faktisk godt forberede sig på.

Jeg kom halvvejs op af trappen, da angsten stoppede min krop, angst er ikke logisk you see. Jeg gik ned igen, halvvejs op igen og så ned igen.

Angstanfald hvad gør man så?

Jeg fik øje på en vagt og spurgte ham hvordan der så ud, når man kom op af trappen, jeg fortalte ham, at jeg har højdeskræk og det var derfor jeg spurgte, bare så han ikke troede jeg havde onde hensigter, jeg forestiller mig at det virker ret underligt når en som mig begynder at stille spørgsmål som folk ikke er vant til at høre, ikke mindst på en banegård i disse terror tider. Han forklarede det og jeg tænkte at det lød fint og prøvede så igen og igen og igen.

Alkohol og angst

Jeg tænkte at jeg jo kunne drikke et par øl, jeg har erfaring for at det mindsker angsten både forebyggende og det kan også lægge en dæmper på angstanfald. Jeg har haft problemer med alkohol og andet misbrug tidligere i mit liv, for mange år siden og du kan nok se hvorfor mennesker med angst er mere udsatte for at udvikle misbrug af forskellig art.

Uventet hjælp minimerede angsten

Mens jeg stod midt på trappen og tænkte over hvad jeg skulle gøre, jeg skulle jo hjem, kom vagten op til mig igen og spurgte om jeg var ok. Jeg svarede ja, men at jeg altså ikke kunne komme op og købe min billet, han spurgte om han kunne gøre noget for at hjælpe og jeg spurgte om han havde mulighed for at gå med. Det er virkeligt ydmygende at bede folk om hjælp på den måde, men han sagde at det kunne han sagtens og så fik vi en sludder om Ving Tsun på vejen, jeg ved nemlig også at det hjælper at tænke på og især tale om noget andet, det er ligesom om at hjernen ikke kan fokusere på at øge angsten, hvis du tvinger den til at fokusere på noget andet.

Mission accomplished

Jeg kom med toget og nåede hjem, rigtig godt tilfreds med mig selv! Jeg nåede et mål og jeg lod ikke angsten stoppe mig, selvom den forsøgte.

Og så kan det godt være, at jeg havde brug for hjælp, men selvom medierne tit fokuserer på en egoistisk og kold verden, er verden i virkeligheden fuld af hjælpsomme mennesker, både dem du kender og ikke kender (Ham vagten her, var endda en ung gut med mørk hud og fra Odense, du ved Voldsmose og alt det farlige der)

Min verden er i hvert fald fyldt med fantastiske mennesker.

0 0 votes
Article Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Menda er drevet af almindelige mennesker. Vores råd og artikler kan ikke sidestilles med professionel rådgivning. Vi fralægger os ethvert ansvar.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x