ASMR – Meget mere end (irriterende) smaskelyde

ASMR - mere end irriterende smaskelyde

For længe siden stødte jeg på begrebet ASMR. Det gjorde jeg fordi jeg prøvede at finde videoer som kunne træne mig i at acceptere smaskelyde. Jeg HADER smaskelyde, og madlyde i det hele taget.

Jeg fandt en masse videoer af primært asiatiske kvinder der smaskede højlydt mens de spiste asiatisk mad.

Jeg stødte også på en video af en lille pige som hviskede og spiste Macarons. For at være ærlig synes jeg videoen var vildt provokerende for mit sanseapparat og jeg synes det hele virkede ret underligt og forkert på mig.

Dét var åbenbart ASMR videoer jeg var stødt på. Det skulle være så beroligende sagde de …NOT!

…Men så…

Hvad er ASMR

ASMR er en forkortelse for Autonomous Sensory Meridian Response.

I daglig tale kalder man det også for hjernemassage eller endda for hjerneorgasme.

Kort fortalt handler ASMR om at du bliver præsenteret for lyde og visuelle stimuli som får dig til at slappe af og får dig til at nyde øjeblikket.

Så vidt jeg kan læse er videnskaben positiv overfor ASMR’s virkning, men det er nok ikke forsket til bunds endnu.

ASMR og angst

Jeg har endnu tilgode at teste på egen krop om en ASMR video kan  hjælpe mig til at falde til ro under et angstanfald.

Videnskaben er endnu ikke fuldendt på området, men det ser lovende ud.

Man sammenligner lidt musik terapi og Mindfullness med ASMR. Jeg må dog indrømme at ASMR giver mig en helt anden og bedre følelse hurtigt end noget Mindfullness og Musik Terapi jeg har prøvet. Jeg har blandt lyttet til Niels Ejes Musicure, som der er evidence for effekten af. Det kan du læse mere om (og selv vurdere) på Musicure’s website her.

Noget af ideen bag alt der virker afslappende er at man skal udføre det tit og kontinuerligt.

ASMR er let at udføre fordi det er SÅ behageligt og jeg forestiller mig at det kan hjælpe på angst og stress tilstande ved at bringe det grundliggende niveau ned, så der kommer mere ro på dit system generelt. Men det får vi se.

Du kan jo prøve denne ASMR angst video

Jeg har prøvet at kombinere ASMR med Wim Hof åndedrættet for at komme tættere på den terapeutiske effekt der muligvis kan forekomme når man praktiserer Wim Hof Metoden.

Jeg forestiller mig at det er lettere at ‘Go Deep’ som Wim Hof kalder det, når man lykkes med at komme dybt ind i sig selv og måske lykkedes med at udløse DMT.

Jeg har haft nogle spændende oplevelser i den retning og jeg skal nok skrive mere om det når jeg har noget at dele med mere kød på.

ASMR og søvn

ASMR videoer bliver tit forbundet med søvn og med god grund.

Der er dog både for og i mod at bruge ASMR videoer til at falde i søvn. Det er efterhånden almen viden at blåt lys (faktisk bare meget lys) ikke er godt i forbindelse med sovetid og det er ret svært at se en ASMR video uden at skærmen lyser dig lige i masken.

Selv gør jeg det at jeg ser starten på min telefon og har en airpod i mit ene øre.

Vil du gerne vide mere om lys og søvn, kan du tjekke op på Andrew Huberman som har et laboratorie inden for Neuro videnskab. Hans team har forsket en del i søvn og Andrew Huberman formidler det let spiseligt.

https://youtu.be/nm1TxQj9IsQ

Gode videoer

Jeg er blevet stor fan a ASMR Glow. Hun er en Israelsk Make Up artist som bor i USA og så er hun en af de førende ASMR personligheder på Youtube.

0 0 votes
Article Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Menda er drevet af almindelige mennesker. Vores råd og artikler kan ikke sidestilles med professionel rådgivning. Vi fralægger os ethvert ansvar.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x