Når livet giver dig én på kystøjet

Den store ånd griner af mands planerEn god ven skrev en Facebook opdatering forleden, der lød sådan her: “Og husk: Den store ånd griner af mands planer.”

Tak for den Michael Ratz Andersen 😉

Samme dag på job, blev vi indkaldt til et ekstraordinært møde, hvor vi fik at vide at vi fik en ny afdelingschef …igen.

Aaargh! jeg havde lavet aftaler med min nu aftrådte chef, om hvad jeg skulle lave fremadrettet og vi diskuterede kurser og spændende opgaver, der skete ganske vist ikke noget i praksis, men jeg havde en tro på, at det var lige rundt om hjørnet.

Sådan har det været i flere år på min arbejdsplads.

Når livet giver dig en på kystøjet...Jeg tog et møde med min ny chef, hvor det blev klart, at jeg var tilbage til scratch one. Jeg skulle bevise hvor kunderne skulle komme fra, så jeg kunne retfærdiggøre mit nye arbejdsområde, kurser osv.

Egentlig ganske fair og fornuftigt, men når man har kæmpet med og for det i flere år, med skiftende afdelingsledere og direktører, så kan det godt være det er fair, men det er langt fra sjovt længere.

Et par dage efter, havde jeg en diskussion med min kæreste. Hun mente hun stod med det hele derhjemme, fordi jeg altid er ude af huset.

Jeg træner meget, nogle uger er jeg ude af huset tirsdag, onsdag, torsdag og fredag og jeg har et upcoming Ving Tsun træningsseminar i Odense, hvor jeg er væk hele weekenden.

Jeg kan godt se det er meget.

Sagen er, at jeg arbejder intenst med at få styr på mig selv og på min angst og al den træning jeg laver, er en del af det, uanset om det hedder:

 • Funktionel åndedrætstræning
 • Funktionel hjernetræning
 • Fridykning
 • Ving Tsun
 • Hjemmetræning
 • Netværksgruppe

Når jeg går en tur, træner jeg, når jeg er i svømmehallen med ungerne, træner jeg, når jeg tager dem med på Dokk1, træner jeg – du kan nok se hvad jeg mener…

Det ER hårdt arbejde, men jeg er “in it to win it”, jeg har en masse rigtig gode muligheder liggende for mine fødder og jeg er nød til at gribe dem.

Staaakkels Sonny…

heartbrokenDu kan godt høre det er synd for mig, ikke?

Der er ingen der gør og siger som jeg forventer… øv…

Jeg gider sgu heller ikke mere, det er svært og hårdt og der er ingen der puster på mig eller kommer med et plaster med supermand på…

Men som Michael var inde på, så er livet ikke formet efter nogen plan, livet er livet, det er foranderligt og det bliver man også nød til at være som menneske, angst, andre udfordringer eller ej.

Det er både fint og smart at lægge en plan og følge den, det er naivt, at tro tingene kommer til at gå 100% efter planen.

Krigermentalitet og lederskab

Jeg kan godt lide tanken om at være “kriger”, ikke krigerisk, men kriger!

En stolt stærk mand, der håndterer nuet, afslappet, men handlekraftigt. Det er også ting, jeg synes kendetegner en god leder.

Tag action

Alt det jeg træner har mindst disse ting til fælles:

 • Det duer ikke at kæmpe med råstyrke
 • Vær afslappet
 • Bevar overblikket
 • Shit happens, deal with it!

Når jeg ser på min situation, med de øjne tænker jeg:

 • Der er en ændret jobsituation, jeg skal forholde mig til.
 • Der er en hjemmesituation, jeg skal forholde mig til
 • Der er en personlig situation, jeg skal forholde mig til

Når jeg prioriterer den lille liste, så er det vigtigste hjemmesituationen, det er min base, her skal være trygt og rart for alle.

Min kæreste viser tegn på, at hun ikke kan overskue situationen. Jeg kan komme med alverdens argumenter for, at det er hendes egen skyld, men hvis jeg ser på mig selv som leder, så har jeg ikke håndteret situationen godt nok.

Jeg må finde en måde, at sætte rammerne så der er plads til alle.

Så jeg kan gøre de ting jeg vil, uden at det går ud over min familie.

Så hun har ro nok til at kunne lave hendes egne valg om hvad det er hun vil, så vi sammen kan finde ud af hvad vi skal sammen osv.

Det er også noget, jeg håber at kunne give til mine børn:

 • Lyt til hvad der sker omkring dig
 • Det er ikke alt der handler om dig
 • Bevar roen
 • Håndter situationen

Monkey see, Monkey do, du ved…

Step 1: Sluk ildebranden

Så inden jeg overhovedet går videre med at kigge på resten af listen, er der en ildebrand jeg skal have slukket herhjemme.

sluk ildebrandenVores dagligdag skal organiseres bedre og det starter med at få styr på rodet, så det er jeg gået i gang med. Mens jeg gør det, tænker jeg over hvordan hverdagen kan styres bedre, så det ikke stresser min kæreste.

Jeg har simpelt hen lukket alt andet ned, jeg har sygemeldt mig på job, jeg har ikke været til Ving Tsun træning, jeg har været pissed i et par dage, jeg prøver at simulere overskud overfor mine børn, men det er også hvad jeg kan strække det til.

Jeg hader det! Især at misse min træning! men det handler bare ikke kun om mig, og så er der bare justeringer der skal laves ind imellem, that’s life!

For nogen er det sikkert nemt nok det her, det er det ikke for mig.

Det er en hård proces, jeg er midt i og der skal ikke så meget slinger til, før jeg vælter.

Men jeg rejser mig op igen og så tager jeg mig af situationen, jeg accepterer mit ansvar for mig selv og for min familie.

Step: 2

Det ved jeg ikke, jeg er stadig igang med step 1…

0 0 votes
Article Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Menda er drevet af almindelige mennesker. Vores råd og artikler kan ikke sidestilles med professionel rådgivning. Vi fralægger os ethvert ansvar.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x