Stoler du på dig selv?

Som tidligere beskrevet i dette indlæg oplever jeg, at jeg kan bliver under vandet væsentligt længere når jeg bliver coachet. Dvs. at der er en over vandet som taler til mig, og fortæller mig hvis jeg skal slappe af i hele eller dele af kroppen og siger til mig at jeg bare skal tage det roligt, har masser af tid, masser af ilt osv.

Der er en vildt stor forskel på når en anden person siger de ting til mig, og når jeg selv tænker de samme tanker.

Et eller andet sted, må det jo betyde at jeg ikke har lige så meget tillid til mig selv, som jeg har til en anden person, som jeg måske ikke engang kender særlig godt.

Det er et område jeg vil give noget opmærksomhed, og jeg har faktisk allerede et par tricks til at ændre det, hvis du har en fornemmelse af at du har det lidt ligesom mig på det punkt, kan du jo prøve nogle af tingen af:

Tal til dig selv:

Det lyder måske fjollet, men det er faktisk en metode der er brugt af mange sportsfolk, store ledere og andre der har brug for at styrke deres selvbillede.

Det handler om at du siger nogle stærke sætninger, mens du kigger dig selv i spejlet. Det er selvfølgelig en god ide at få det så meget ind i dit hoved som muligt, således at det til sidst sidder dybt forankret i din rygrad, og du rent faktisk tror på det du siger til dig selv.

Nogle eksempler på sætninger kunne være:

  • I dag bliver en god dag!
  • Jeg har masser af overskud!
  • Jeg har styr på tingene, jeg er handlekraftig!
  • Jeg stoler på dig!

Ovenstående teknik har jeg lært noget i Angst Masterclass, som er et elektronisk angstbehandling forløb, lavet af Malte Lange. Der er masser af guld at hente i lydfilerne, og det er rigtig fornuftigt sat sammen. Læs mere om Angst Masterclass lige her >>

Visualisering:

Ja, det handler selvfølgelig om at visualisere dig selv i forskellige situationer, selvfølgelig hvor det hele går som du gerne vil have det.

Jeg tænker at jeg f.eks. kunne visualisere et statisk dyk, faktisk kunne jeg prøve at gøre det umiddelbart inden dykket. Jeg ved allerede lidt mere om hvad der sker inde i hovedet, når jeg dykker, og de erfaringer kan jeg bruge til at forberede en visualisering hvor jeg er opmærksom på hvad der der sker fysisk og psykisk og hvordan jeg reagerer på det, ikke hvordan jeg har til hensigt at reagere, visualiseringen handler om at se det ske inde i hovedet, som om det sker netop nu.

Der er faktisk også noget om visualisering i Angst Masterclass kurset.

 

 

0 0 votes
Article Rating
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Menda er drevet af almindelige mennesker. Vores råd og artikler kan ikke sidestilles med professionel rådgivning. Vi fralægger os ethvert ansvar.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x